top of page

JEROEN MAES biografie

Jeroen Maes studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen en begon zijn carrière op het kleine scherm als ‘Freek’ in de VTM-serie ‘Wat nu weer?!’ verder ‘Steven’ in de begindagen van de VRT-serie ‘Thuis’ en diverse gastrollen in o.a. ‘De Kotmadam’, ‘Wittekerke’, ‘Mega Mindy’, ‘Spoed’, ‘Nonkel Jef’,‘Zone stad’, ‘Samson’, ‘Familie’, …

 

Ondertussen maakte hij ook de overstap naar het musicalgenre en was te zien in de musicals ‘Annie’, ‘Pallieter’, ‘Oliver’, ‘Domino’, en als‘Tante Sidonia’ in ‘Suske en Wiske, de Spokenjagers’ alsook ‘De Schimmige schurken’, en ‘De Vorst van Verona’ in de spektakelmusical ‘Romeo en Julia’. 

 

Jeroen was ook jarenlang zanger bij de VTM-soapband en ‘De Canzonissima’s’. Hij was ook 10 zomers lang te zien in de revues van ‘Het Witte Paard’ te Blankenberge. 

 

In het theater kon u hem aan het werk zien in ‘Scrooge’, ‘Oliver Twist’, ‘Amadeus’, ‘Stilte aub’, ‘triple espresso’, ’10 kleine negertjes’, ‘de roze bruiloft’, ‘Boeing Boeing’, ‘De GVR’ en als ‘Basil Fawlty’ in de theaterversie van ‘Fawlty Towers’.

 

In 2012 ontstond ‘Het Prethuis’ en ging zijn eerste volavondstuk in première ‘Van kwoad nor erger’ in Kusttheater ‘Colisee’, en dat in het onvervalst Westvlaams, het bleek een schot en de roos. Hij kreeg de smaak te pakken en schreef daarna ook de komedies. ‘De Laatste Kans’, ‘Komen (vr)Eten’, ‘Boer zocht vrouw’, ‘De Quaghebeurs’, ‘In de Duinhalm’, ‘Dubbeldate’, ‘Ierboven, Ierneffest, Ieronder’ en ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ met niemand minder dan Ronn Moss (Bold and the beautiful). Voor het produktiehuis Het Achterland schreef en regisseerde hij ‘Viva Minerva’, ‘Café Beveren’, ‘De Sinksenfoor en 'Het Strandvan Sint-Anneke'.

 

Jeroen was ook actief als regisseur voor heel wat produktiehuizen zoals Theater Uitgezonderd, Paljas, EWT, ...  Voor het EWT schreef hij speciaal voor hun 60-jarig bestaan de ultieme deurenkomedie 'Deuren Durnez NV'. 

Heel wat amateur en professionele gezelschappen hebben ondertussen stukken van Jeroen met succes op de planken gebracht.  

DSC_2295.jpeg
DSC_0946.jpeg
DSC_0575.jpeg
Ierboven, Ierneffest, Ieronder 40.jpeg
IMG_9904.jpeg
DSC_1107.jpeg
Scheve Schaats 033.jpeg
DSC_0087.jpeg
21f009e5-0e32-40dc-b86f-a6d88b9066bf.jpe
bottom of page