top of page

FRANK WORDT FRANCINE

FWF 2023 visual final kopie.jpg

Korte inhoud:

Frank Jacobs lijkt gelukkig: een goed huwelijk, toffe baan, een zoon die in zijn voetsporen treedt, wat wil een man nog meer? In Frank zijn geval ‘vrouw zijn’! Een geheim dat hij al jaren met zich meedraagt. Frank besluit niet langer te zwijgen, hij wil ermee naar buiten komen en verder door het leven gaan als ‘Francine’. Maar wie brengt hij als eerste op de hoogte? Al zeker niet de praatzieke opdringerige buurvrouw Cecile, als zij dit te weten komt, gaat het nieuws gegarandeerd als een lopend vuurtje. Vrouwlief dan maar?  Of is zij stiekem al op de hoogte? De zoon in elk geval niet, hoe gaat hij reageren op dit nieuws? En dan is er nog Dominiek Van de Voorde, een gerespecteerd psycholoog, althans dat wordt verteld, kan hij de gemoederen bedaren?

 

Een heerlijke transformatie-komedie met misverstanden, knotsgekke personages, en onverwachte wendingen, maar met respect voor het thema.

Bezetting:

3 Heren /2 Dames  

Het nieuwsblad schreef:

‘De Zaal ontplofte al na enkele minuten’

‘Dit is één van de beste komedies in jaren’

‘Zo zot als een deurenkomedie’

‘Een knallende en schitterend vertolkte komedie die je wil gezien hebben’.

 

Bo van Spilbeeck, die de inspiratie vormde voor deze komedie kwam kijken naar de avant-première en was laaiend enthousiast:

'Hartelijk gelachen met deze hilarische komedie’

'met de juiste humor en met tonnen respect'

'spitse dialogen en veel situatiehumor, maar op geen enkel moment kwetsend of vulgair'

'topcast met uiterst grappige vertolkigen'

'een echt theaterfeest'

'hartverwarmende boodschap'

bottom of page